Konya Tropical Butterfly Garden

Insects
Hymenoptera (Zar Kanatlılar)
Hymenoptera (Zar Kanatlılar)

Hymenopteralar zar kanatlılar olarak bilinir. Şimdiye kadar tanımlanmış yaklaşık 130 bin türü bulunmaktadır. Okyanuslar hariç her yerde görülebilirler. Bu takıma dahil olanlar arılar ve karıncalar tüm böcek türleri içinde en fazla sosyal olan canlılardır.

Mantodea (Peygamberdevesi)
Mantodea (Peygamberdevesi)

Mantodea isminin kökü yunancadır ve peygamber şekli anlamına gelir. Çünkü bu canlılar bazen vücudunun ön tarafını kaldırarak ön bacaklarını sanki dua ediyormuş gibi görünümüne bürünürler. Peygamber develeri genel olarak ağaçlarda, bazı türleri ise toprak üzerinde yaşarlar.

Coleoptera (Kınkanatlılar)
Coleoptera (Kınkanatlılar)

Kınkanatlılar böcekler sınıfı içinde en kalabalık takımdır. yaklaşık 350 binden fazla türe sahiptir. Renk ve biçimleri farklılık gösterir. Ortak özellikleri ön kısımlarının sert ve kalın kanatörtülerine dönüşmüş olmasıdır, kınkanatlılar ismi de bundan dolayı verilmiştir. En sevimli üyeleri uğur böcekleridir. Ayrıca gübre böcekleri, gergedan böcekleri, geyik böcekleri, süs böcekleri, ateş böcekleri de bu takımdadır. Böcek köyümüzde kınkanatlılara ait en büyük geyik böceğini, en büyük çiçek aşındıran böceğini görebilirsiniz.

Odonata (Yusufcuklar ve Kızböcekleri)
Odonata (Yusufcuklar ve Kızböcekleri)

Genelde su kenarlarında bulunurlar. Başları vücutlarına oranla çok geniştir ve gözleri çok fazla gelişmiştir. Bacakları yürüme işlevini büyük çoğunluğuyla kaybetmiştir. Bu nedenle havada yaşamaya ileri derecede uyum sağlamıştır. En çok tropikal bölgelerde yaşarlar. Dört kanadını da birbirinden bağımsız hareket ettirebilirler. Kimilerinin uçuş hızı saatte 95 kilometreyi bulabilir. Yusufçuklar kız böceklerinden abdomen kısımlarının daha kalın ve uzun yapıda olması ile ayrılırlar ve kız böcekleri yusufcukların aksine kanatları kapalı şekilde dinlenirler.

Phasmida (Hayalet Böcekler)
Phasmida (Hayalet Böcekler)

Phasmida böcekler sınıfı içinde en iyi kamufle olma yeteneğine sahip olan canlılardır. Vücut şekilleri, üzerinde bulundukları bitkiye oldukça benzerlik gösterir, bu yüzden hayalet böcekler olarak da bilinirler. Boylerı 30 cm olan türleri de vardır. Phasmidler genelde çalılar, likenler, yosunlar üzerinde yaşarlar.

Contacts Contact Form

Parsana Mh. İsmail Kaya Cd. No:244 Selçuklu / KONYA

Phone: 0 (332) 211 11 20

Working Hours Close Now
Monday Close
Tuesday Close
Wednesday Close
Thursday Close
Friday Close
Saturday Close
Sunday Close